3666 by Jiří Langmajer Coffee by Jiří Langmajer - Tanzania, 500 g, Zrno
Ověřit dostupnostProdukt 3666 by Jiří Langmajer Coffee by Jiří Langmajer - Tanzania, 500 g, Zrno z kategorie Jídlo a nápoje u nás najdete od 386 Kč.
Popis
Produkt 3666 by Jiří Langmajer Coffee by Jiří Langmajer - Tanzania, 500 g, Zrno
Coffee by Jiří Langmajer - Tanzania, 500 g, Zrno
Plantážovou kávu z Tanzánie jsem pro Vás vybral především kvůli ovocnější chuti typické pro africké kávy.
Káva je vhodná nejen pro milovníky alternativních příprav, ale vychutná si ji také vyznavač espressa s jemnou aciditou.
Zajímavostí je, že zakladatelem farmy je Čech. V Tanzánii si pronajal asi 40 ha půdy a za pomoci místní obyvatelky založil firmu a začal v roce 2013 hospodařit.
Od svého vzniku bylo vysázeno přes 80 tisíc kávovníkových stromků, konkrétně odrůdy coffea arabica.
Zajímá se o zadržování vody v krajině, tvorbu pracovních míst za spravedlivé mzdy a dostupnost vzdělání pro místní obyvatele (výstavba školních tříd, jídelny, ubytovacích kapacit pro učitele) s motivací zvyšovat životní úroveň místních obyvatel, a to vše s důrazem na udržitelnost celého hospodářství. Další zajímavostí je úzká spolupráce s českou akademickou půdou za účelem uplatnění nejnovějších teoretických poznatků v praxi.
Nejvhodnější čas na kávu?
Pokud máte kávu jako jeden ze zdrojů energie během dne zaměřte se na konkrétní hodinu. Během dne totiž dochází se kolísání hladiny kortizolu a v případě, že si dáte kávu ve chvíli, kdy je hladina kortizolu na vrcholu, můžete tím narušit normální ranní produkci kortizolu a zatěžovat nadledvinky. Hladina kortizolu vyvrcholí kolem 8:30, poté začne klesat a kolem poledne jeho hladina znovu stoupne. Takže 9:30 až 11:00 je nejvhodnějším časem pro maximální využití kofeinu.
Nákupem podpoříte i české lesy #stromzaobjednavku!
Složení: Plantážová jednodruhová arabica
Země původu: Tanzánie, Songwe, Mbaya
Skladování: Uchovávejte v suchu, chladu a nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Hmotnost: 500 g